Jak vybírat ventilátory do bytu?

Někteří lidé si život bez ventilátoru nedokáží vůbec představit – zvlášť při horkých letních měsících, kdy panuje neúnosné vedro ve vašem bytu.

Ventilátory ale nemusejí sloužit jen při boji s vysokými teplotami. Mohou tvořit vhodný doplněk místnosti a svoji nezastupitelnou roli mají i v zimě, kdy pomáhají vhodně distribuovat teplo v místnosti. Zní to zvláštně? Čtěte dál.

Nejelegantnější a nejpraktičtější formou ventilátoru je stropní ventilátor. Díky zapojení ze stropu nepřekáží v pohybu po místnosti a esteticky je mnohem příjemnější, částečně proto, že přípojné dráty jsou schované ve stěně.

Stropní ventilátor se světlem je ventilátor a lustr 2v1. Může nahradit, nebo vhodně doplnit standardní závěsné osvětlení.

Stropní ventilátor už dávno není luxusní zboží. Máme v nabídce kvalitní produkty v cenové hladině okolo 2000,- Kč, které uspokojí potřeby většiny místností s běžnými požadavky.

Prohlédněte si všechny krásné designy stropních ventilátorů, které nabízíme. V katalogu máme téměř 100 různých variant ventilátorů do bytu s osvětlením  a dalších téměř 80 stropních ventilátorů i bez světla.

Základová fotografie zdarma na téma apartmán, místnost, obývací pokoj

                                                                                                                  (Zdroj: Pexels.com)

Podle čeho vybrat ventilátor do bytu?

Nejdůležitějším a prvním aspektem by měly být vaše preference. Vyberte si takový ventilátor, který se vám bude líbit, a bude korespondovat s laděním bytu. Je ovšem také potřebné zvolit si ventilátor do bytu podle dalších aspektů. Předně by to měla být cena. Ceny stropních ventilátorů se světlem se pohybují od přibližně dvou tisíc Kč do dvaceti tisíc Kč a odvíjí se podle použitého materiálu, příslušenství a nabízených funkcí.

Různé typy ventilátorů

Stropní ventilátory do bytu bývají připevněné na strop a nepřekážejí tak v místnosti, mnohé z nich lze také instalovat na šikmou stěnu. Další alternativou jsou stolní ventilátory do bytu, se kterými můžete manipulovat a cíleně tak měnit pole jejich působnosti. Výběr ventilátoru do bytu by se měl odvíjet také podle velikosti místnosti. Většinou platí, čím větší místnost, tím větší ventilátor (přesněji řečeno větší průměr lopatek). Stropní ventilátory s osvětlením slouží jako dva přístroje v jednom, jelikož nahrazují lustr nebo jiný zdroj světla a mohou tak být vhodným doplňkem interiéru. Ventilátory do bytu mohou být vyrobeny z různých materiálů, především je to kov (nejčastěji hliník), dřevo a plast. Dřevěné a plastové ventilátory do bytu bývají tišší, naproti tomu kovové jsou účinnější. Lopatky ventilátoru mohou mít různou barvu, některé jsou dokonce oboustranné, takže si můžete zvolit, jak bude váš ventilátor vypadat. Pokud chcete vědět víc, můžete si přečíst náš článek Jak vybrat stropní ventilátor.

Jednoduchá instalace bytového ventilátoru

Většina ventilátorů je vyrobena z kvalitních materiálů, jejich technické parametry splňují evropské normy a jejich zapojení a zprovoznění je snadné. Lze je ovládat pomocí dálkového ovladače nebo řetízkové šňůrky. Nejčastěji jsou umístěny ve středu nebo při středu místnosti a ve výšce 2,4 metru nad zemí. Pokud máte ve vašem bytu vysoké stropy, stačí ventilátor nastavit prodlužovací tyčí. Ventilátor do bytu navíc nemusíte zapínat jen přes léto, ale v zimě vám také výrazně sníží výdaje za topení. Promíchává totiž ohřátý vzduch v místnosti a ten se tak nedrží při stropu, jak je obvyklé.

Větrák do bytu

Nakupujte výhodně

Víte už, který ventilátor bude do vašeho bytu ten pravý? Světle hnědý, stropní, s dálkovým ovládáním, s pěti dřevěnými lopatkami a s bílou halogenovou žárovkou? Nebo úplně jiný typ? Ventilátor do bytu si vyberte našem e-shopu, při nákupu nad 1000 Kč DOPRAVA ZDARMA.