Pokojové stropní ventilátory se světlem

Stropní ventilátory mohou být výbornými doplňky a zároveň funkčními přístroji ve vašich domácnostech. Rozproudění vzduchu, které je dosaženo otáčením lopatek pokojového stropního ventilátoru, v létě navozuje příjemné prostředí a v zimě má za následek rovnoměrné rozložení teplého vzduchu v místnosti, díky čemuž můžete dosáhnout nižších výdajů na topení. Pokojové stropní ventilátory se světlem navíc plní funkci zdroje světla. Dokážou tak zcela nahradit pokojové lustry nebo lampy a mohou tak vytvořit vhodný doplněk vašeho pokojového interiéru.  

 Základová fotografie zdarma na téma dívání, elektrické ventilátory, fanoušci

                                                                                                                (Zdroj: Pexels.com)

Snadná montáž pokojového stropního ventilátoru

Všechny pokojové stropní ventilátory se světlem se dají lehce připevnit ke stropu. Jejich instalace není o moc složitější než připevnění běžného lustru nebo stropního světla. Je jen nutné vést zvlášť přívod elektřiny pro ventilátor a zvlášť pro světlo. Jako zdroj osvětlení slouží standardní úsporné zářivky o výkonu 15-20 W nebo obyčejné žárovky o výkonu 40-60 W. Jednotlivé typy žárovek se mohou lišit, proto je vždy potřebné číst parametry u jednotlivých produktů. Na některé pokojové stropní ventilátory se světlem lze také dokoupit světelný kit, což je v podstatě nástavec na větší počet světel.

 

Základová fotografie zdarma na téma fanoušek, oranžová, origami

                                                                                                             (Zdroj: Pexels.com)

Design a výběr pokojového ventilátoru se světlem

Co se týče výkonu a rychlosti otáčení, tak se jednotlivé pokojové stropní ventilátory se světlem příliš neliší. Hlavním rozdílem je tvar světla, vzhled a velikost. Stropní ventilátor obsahuje krycí sklo, pod kterým se nachází žárovka. Je vhodné zvolit velikost ventilátoru i světla podle velikosti místnosti. Platí, že čím větší místnost, tím je potřeba větší stropní ventilátor. Pokojové stropní ventilátory se světlem se vyrábějí v mnoha provedeních, různých barvách i z různých materiálů. Liší se také v počtu lopatek. Nejlépe si vyberete pokojové stropní ventilátory se světlem přímo podle jednotlivých produktů. Případně si můžete přečíst článek Výběr ventilátoru se světlem, kde se můžete dozvědět, podle jakých parametrů je vhodné ventilátor do vašeho pokoje vybrat.