Proč si koupit stropní větrák?

V roce 1882 Philip Diehl vyrobil první elektrický stropní větrák a ještě netušil, jak se jeho vynález stane užitečným. Téměř na celém světě dnes stropní větráky pomáhají lidem překonat horké letní dny, ventilovat vzduch v továrnách i výrobních halách a rovnoměrně vytápět místnosti díky hnání teplého vzduchu zpět do nižších etáží. Během let se stropní větráky vylepšily a dnes převažují stropní ventilátory se světlem, které jsou i zdrojem osvětlení.

Stropní větrák GAVRI

Příjemný vánek díky stropnímu větráku

Jak už to tak bývá, ne všude se tento vynález ujal. I dnes jsou stropní větráky hlavní doménou v Americe a středomořských zemích. Ve střední Evropě jejich používání zatím moc neznáme. Není pro to ovšem žádný důvod.

I v našich podmínkách se v létě setkáváme s horkými dny, kdy se vzduch ani nehne a teplota se pohybuje nad 30° C. Díky elektrickému stropnímu větráku ale můžete vaši domácnost proměnit v příjemnou oázu a nechat se unášet vlahým větříkem. Kupte si elektrický stropní větrák a sami si to vyzkoušejte! Oproti klimatizacím navíc za nákup stropního větráku ušetříte a i jeho provozní náklady jsou nebývale nižší.

Větrák u vás doma

Další nespornou výhodou stropních větráků je jejich originalita. Opravdu jen málo domácností má doma stropní ventilátor a může se jím chlubit před svými přáteli. Navíc tvoří skvělý doplněk do místnosti a tak váš obývací pokoj promění ještě v útulnější místo.

V našich končinách mají stropní větráky také další přednost a tou je úspora v zimě při vytápění. Jak je to možné? Pokud má stropní větrák funkci zpětný chod, pak je lopatkami hnán proud vzduchu směrem ke stropu a rozhání tak vrstvu vzduchu teplého, který se pod ním udržuje. Díky tomu je teplý vzduch rozmístěn rovnoměrně po celé místnosti a nemusíte tolik topit.

Nehlučné větrání

Neváhejte a pořiďte si i vy stropní větrák do vašeho domova. Díky novým technologiím si stropního větráku ani nevšimnete a při jeho instalaci se ani nezapotíte. A i kdyby, můžete si ho posléze zapnout a vyzkoušet, jak efektivně funguje.

Základová fotografie zdarma na téma anonymní, bez tváře, beznadějný

                                                                                                                (Zdroj: Pexels.com)